promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a NASA elképesztő videója, ahogy a lángoló Napba csapódik a világűr távoli szegletéből érkező üstökös
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi felvételeket láthatunk.

Az elmúlt időkben nagyon élénk figyelem mutatkozik az űrkutatás iránt, a NASA marsi projektje, élén a popkultúrában is egyre népszerűbb Preservance nevű marsjáróval, illetve az elképesztő képeket mutató James Webb űrtávcső, nagyon megélénkült a kereslet az űrből jövő hírek iránt. A NASA szakértői és szakemberei pedig kihasználják ezt az egyre fokozódó érdeklődést.

Most egy olyan videót mutattak, amin az látszik, hogy a lángcsovákat kibocsájtó Napba csapódik egy, a világűr távoli szegletéből érkező üstökös nem bír ellenállni a Nap gravitációs erejének, és egyszerűen belecsapódik. Ám talán nem is ez a legizgalmasabb a felvételen, hanem az, hogy az égitest másik oldalán láthatunk a felvételen egy nagyon látványos és erős napvihat is. A videó hűen bemutatja, hogy a Nap éppen nagyon viharos időszakát éli meg, és a szakértők szerint majd 2025 lesz azaz év, amikor csúcsra járatja  az aktivitását majd.

A NASA és az európai űrügynökség, az ESA amúgy folyamatosan figyeli a Napot már 1995 óta, amikor útjára bocsájtották a SOHO nevű űrszondát.

Az üstökös amúgy simán elpárolgott, ahogy a Napba ért. Íme a felvétel, ahol látszódik a napvihar is:

(via Player)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás